www.epmuisto.fi

ETELÄ-POHJANMAAN

SOTAMUISTOMERKIT

Kauhajoen veteraanien perinnetalo Kauhajoki

Loading...

Sijainti

 Kauhajoen veteraanien perinnetalo on kauhajokisesta maanpuolustushistoriasta kertova museo.


Aineistoa on kerätty sota-ajoilta aina Suomen Sodasta Lapinsotaan asti. Pääasiassa aineisto on kauhajokista, mutta se antaa myös laajan yleiskuvan koko Suomen sotahistoriasta.


Vanhimmat esineet ovat lähes 200 vuotta vanhoja - uusimmat Jatkosodan ajoilta. Aseita, pukuja, asiakirjoja, valokuvia yms. on noin

2500 kpl.


Perinnetaloon on rakennettu aito 9-miehinen korsu. Vaikuttavat ääni- ja valoefektit vievät kävijän sodan todellisuuteen.
Lähes kaikki esineet on saatu lahjoituksina. Itse Perinnetalo on kauhajokisen talkootyön mestarinäyte. Kökkään on osallistunut satoja veteraaneja ja heidän hengenheimolaisiaan.


Perinnetalon toimintaa ylläpitää Kauhajoen Veteraanien Perinneyhdistys ry ja perinnetalon nettisivut löytyvät osoitteesta www.perinnetalo.fi, missä on kerrottu kohteesta tarkemmin mm. aukioloajat.


Jalkaväenkenraali Adolf Ehnrooth kävi henkilökohtaisesti paikanpäällä luovuttamassa Kenraalien miekan.Lääkintälotta Kerttu Riskun mitalit.

Suomalaisten mitaleiden lisäksi saksalaisten rautaristi ja Adolf Hitlerin myöntämä Ehrenzeichen für deutsche Volkspflege, mikä Saksassa vastaa Punaisen Ristin jakamia kunniamerkkejä.Mannerheim -ristin ritarien 2. luokan Mannerheim-ristit:


Ritari numero 71. Ahola Johan Aarne Einar


Ritari numero 165. Anttila Allan Sylvester


Aiheeseen liittyvät muut kohteet:


- Eteläpohjanmaan Mannerheim -ristin ritarit